Aluat de pizza napolitană

Bun venit, dragi iubitori ai artei culinare și, în special, ai delicioasei pizza napoletane! Astăzi, ne vom împărtăși cu voi unul dintre secretele care transformă o simplă pizza într-o experiență culinară de neuitat. Vom explora împreună o rețetă autentică pentru aluatul de pizza napoletană, care vă va permite să savurați o pizza fragedă, cu o aromă irezistibilă, direct în confortul casei voastre. Așadar, pregătiți-vă să învățați cum să creați un aluat minunat, care va fi baza pentru o pizza napoletană de excepție.
5 from 1 vote
Timp de pregatire: 1 hour
Timp Total: 1 hour
Rețetă: Pizza
Bucătărie: Italiană
Categorie: napolitană, pizza
Porții: 6

Ingrediente

 • 500 ml apă
 • 5 g drojdie
 • 25 g sare
 • 850 g făină
 • 10 g ulei de măsline.

Instrucțiuni:

 • Amestecați apa cu sarea. Adăugați ulei de măsline și drojdie la apă. Cerneti făina într-un castron și amestecați amestecul de apă, ulei de măsline, drojdie și sare.
  500 ml apă, 5 g drojdie, 25 g sare, 10 g ulei de măsline., 850 g făină
 • Amestecați foarte bine aluatul cu o mașină de bucătărie (cel puțin 15-20 de minute), astfel încât să se formeze un aluat elastic.
 • Acum, împărțiți aluatul în porții de aproximativ 250 g, formați bile. Așezați bilele cu partea netedă în sus într-un castron sau o formă de copt. Lăsați suficient spațiu între ele, bilele de aluat se vor mări, apoi închideți și lăsați-le să stea 5-6 ore.
 • Scoateți cu grijă bilele de aluat din castron, îmbrăcați-le cu făină și formați bazele de pizza cu mâinile. Condimentați după gustul personal și coaceți în cuptorul bine încălzit la aproximativ 250-300 de grade.

Sfaturi & Tipuri

Pentru a vă asigura că obțineți rezultate excelente în prepararea acestei rețete de aluat pentru pizza napoletană, vă oferim câteva sfaturi utile și trucuri care vă vor ajuta în procesul culinar:
 1. Folosiți apă călduță, dar nu fierbinte, pentru a ajuta drojdia să se activeze mai bine și să stimuleze dospirea aluatului.
 2. Optați pentru făină de tip 00, dacă este posibil, deoarece aceasta are o textură mai fină și conferă aluatului o elasticitate ideală pentru pizza napoletană.
 3. În timpul amestecării aluatului, adăugați făina treptat, pentru a vă asigura că toate ingredientele se combină armonios și aluatul rămâne omogen.
 4. Dacă simțiți că aluatul este prea lipicios, adăugați puțină făină suplimentară, dar evitați să adăugați prea multă, deoarece aluatul ar putea deveni prea tare și greu de manevrat.
 5. După ce formați bilele de aluat, acoperiți-le cu un prosop umed sau cu folie de plastic pentru a preveni uscarea lor în timpul dospirii.
 6. Când întindeți aluatul pentru a forma bazele de pizza, evitați să folosiți un sucitor, deoarece acesta poate elimina aerul din aluat. În schimb, folosiți-vă degetele și palmele pentru a întinde aluatul cu blândețe, păstrând o grosime uniformă.
 7. Preîncălziți cuptorul înainte de a coace pizza, pentru a vă asigura că aceasta se coace uniform și rapid.
 8. Folosiți o piatră de copt pentru pizza sau o tavă de copt preîncălzită, pentru a obține o bază crocantă și un aluat fraged.
 9. Nu încărcați excesiv pizza cu ingrediente, deoarece aceasta poate împiedica coacerea uniformă a aluatului și poate face pizza să devină moale și să se rupă.
Cu aceste sfaturi și trucuri la îndemână, vă veți bucura cu siguranță de un aluat de pizza napoletană delicios și fraged, perfect pentru a impresiona familia și prietenii.

Nutriție pe porție/bucată

Calories: 494kcal | Carbohydrates: 100.71g | Protein: 14.18g | Fat: 2.98g
Ai incercat aceasta reteta?Spune-ne cum a fost!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating
The maximum upload file size: 256 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here