
Porții: 6 persoane
Ingrediente
- 500 g ciuperci pleurotus pot fi si champignon proaspete sau din conserva, borcan
- 2 buc cepe tocate
- 1 lingura de ulei
- sare, piper după gust
- buc cimbru uscat
- 1 buc ardei rosu sau 1 gogosar
- 1 buc morcov mediu ras + 1 lingura de ulei
- 200 g costita afumata (optional)
Ingrediente pentru liezon:
- 4 galbenusuri proaspete
- 300 g smantana fermentata acrisoara cu min 20% grasime preferabil Muller cu 24%
- 4-5 catei de usturoi zdrobiti
Instrucțiuni:
Instrucțiuni:
- Incepe prin a curata ciupercile si a le taia in felii subtiri. Pregateste apoi o tigaie si adauga uleiul. Las-o sa se incinga, apoi adauga ciupercile. Condimenteaza cu sare, piper si cimbru uscat dupa gust. Amesteca din cand in cand pana cand ciupercile devin moi si incep sa se rumeneasca. Cand sunt gata, pune-le deoparte.
- Daca doresti sa folosesti costita afumata (opțional), tai-o in bucati mici si pune-o intr-o cratita mare. Fierbe-o la foc mic timp de aproximativ 10 minute, apoi scoate-o din cratita cu o spatula perforata si pune-o intr-un castron.
- In aceeasi cratita, adauga ceapa tocata si las-o sa se caleasca pana cand devine translucida. Adauga apoi ardeiul taiat cubulete si morcovul ras. Amesteca din cand in cand si lasa-le sa se gateasca timp de aproximativ 5 minute.
- Adauga ciupercile gatite in cratita si amesteca totul bine.
- Adauga 1,5-2 litri de apa calda si lasa ciorba sa fiarba la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute. Condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru uscat.
- In timp ce ciorba fierbe, pregateste liezonul. Amesteca galbenusurile cu smantana si usturoiul zdrobit. Bate amestecul cu o furculita pana cand devine omogen.
- Cand ciorba este gata, ia cratita de pe foc si adauga putin cate putin din amestecul de liezon, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Asezoneaza ciorba cu sare si piper dupa gust.
- Acum ciorba ta de burta vegetarians din ciuperci pleurotus este gata! Serveste-o calda si bucura-te de gustul delicios!
- Sper ca aceasta reteta sa iti placa si sa te inspire sa incerci si alte retete delicioase!
Sfaturi & Tipuri
- Daca iti doresti sa adaugi mai multa textura si gust, poti adauga o lingura de faina in timpul procesului de fierbere, astfel incat sa obtii o ciorba mai groasa.
- Daca vrei sa adaugi mai multa aroma si savoare, poti sa incerci sa adaugi alte legume precum cartofi, telina sau pastarnac.
- Pentru o ciorba mai acrisoara, poti adauga o lingura de zeama de lamaie in timpul procesului de fierbere.
- Poti folosi si alte tipuri de ciuperci, cum ar fi champignon sau shiitake, in loc de ciupercile pleurotus.
- Pentru a reduce timpul de pregatire, poti taia legumele in bucati mai mari, astfel incat sa nu fie nevoie sa le taii foarte fin.
- Poti servi ciorba cu un topping de crutoane crocante sau cu o lingura de smantana acrisoara pe deasupra.
- Pentru o ciorba mai sanatoasa, in loc de smantana, poti incerca sa folosesti iaurt grecesc sau branza de vaci.
- Pentru a imbunatati gustul si aroma ciorbei, poti sa adaugi o crenguta de cimbru proaspat sau o frunza de dafin in timpul procesului de fierbere.
Nutriție pe porție/bucată
Serving: 1farfurie | Calories: 245kcal | Protein: 18g
Ai incercat aceasta reteta?Spune-ne cum a fost!