
Porții: 4
Ingrediente
- 800 g ciuperci
- 2 lingurițe ulei de măsline
- sare după gust
- piper după gust
- 2 căței usturoi
- 1 lingură unt
Instrucțiuni:
- Curăță ciupercile și tăie-le în sferturi.
- Toacă mărunt cei 2 căței de usturoi.
- Încinge 2 lingurițe de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă usturoiul tocat în tigaie și lasă-l să se călească ușor.
- Adaugă ciupercile în tigaie și amestecă-le cu usturoiul și uleiul.
- Condimentează ciupercile cu sare și piper după gust, apoi lasă-le să se rumenească ușor.
- După 10 minute, adaugă o lingură de unt în tigaie și amestecă bine pentru a îmbogăți aroma ciupercilor.
- Servește ciupercile caramelizate imediat, cu verdeață proaspătă deasupra.
Sfaturi & Tipuri
Această rețetă de ciuperci caramelizate delicioase și ușor de făcut este perfectă pentru un prânz de post sau cină rapidă și sănătoasă. Nu uita să adaugi verdeață proaspătă deasupra pentru un plus de culoare și aromă!
Nutriție pe porție/bucată
Calories: 140kcal | Protein: 6g
Ai incercat aceasta reteta?Spune-ne cum a fost!