
Porții: 2
Ingrediente
- 1 kg de cartofi (mei)
- 250 g făină
- 1 linguriță de nucă de muscat
- 1 linguriță de sare
- 30 g unt
- 30 g făină
- 200 ml lapte
- 4 felii de șuncă de Toast (sau prosciutto)
- 2 lingurițe de Sonnentor Totul în verde.
Instrucțiuni:
- Topiți untul și amestecați făina, turnați cu laptele și amestecați până se fierbe.
- Adăugați șuncă tăiată mărunt și condimentați cu condimente Sonnentor, sare și piper după gust, apoi lăsați deoparte.
- Pentru gnocchi, fierbeți cartofii în apă cu o picătură de sare cu coaja timp de aproximativ 40 de minute. Apoi scurgeți, lăsați să se absoarbă și să se curățe. Zdrobiți cu un tocător de cartofi și presați prin o presă de cartofi.
- Adăugați la această masă de cartofi făină, sare, gălbenuș de ou și nucșoară și amestecați bine. Apoi puneți aluatul de cartofi pe o suprafață de lucru îmbrăcată cu făină, luați bucăți mici și formați gnocchi. Fierbeți gnocchi în apă sărată timp de aproximativ 7-10 minute, apoi scoateți cu o lingură de spumă.
- Într-o tigaie, topiți untul și prăjiți gnocchi în el și serviți cu sosul.
Nutriție pe porție/bucată
Calories: 280kcal
Ai incercat aceasta reteta?Spune-ne cum a fost!