
Porții: 24 gogoși
Ingrediente
- 200 g iaurt
- 150 g făină
- 1 ou
- 1 vârf de linguriță sare
- Coaja rasă de la 1/2 lămâie
- 1 linguriță rasă praf de copt sau bicarbonat
Instrucțiuni:
- Într-un bol mare, amestecați bine iaurtul, oul, sarea și coaja de lămâie.
- Adăugați făina amestecată cu praful de copt și amestecați compoziția cu lingura până se încorporează toate ingredientele.
- În timp ce pregătiți aluatul, puneți pe foc o tigaie sau o cratiță de 1 l cu 1/2 l untdelemn, dar nu direct pe flacără, pentru a se încălzi.
- Pregătiți gogoșile imediat după ce aluatul este gata, pentru a beneficia de efectul prafului de copt combinat cu iaurtul. Dacă așteptați prea mult, gogoșile nu vor mai crește.
- Puneți o bucățică de aluat, cât un bob de porumb, în untdelemnul încins pentru a testa temperatura. Dacă acesta iese la suprafață și se rumenește imediat, puteți începe să prăjiți gogoșile.
- Luați câte o linguriță cu vârf de aluat (numai din marginea compoziției, fără să amestecați) și lăsați să cadă în untdelemnul încins, în tigaie sau cratiță.
- Dacă prăjiți gogoșile într-o cratiță, puneți atâtea câte încap, neînghesuite.
- Prăjiți gogoșile timp de 2 - 3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc.
- Scoateți gogoșile din untdelemn și lăsați-le să se scurgă pe hârtie absorbantă.
- Gogoșile vor avea o formă neregulată, asemănătoare cu piersici mijlocii.
- Din această compoziție veți obține aproximativ 24 de gogoși.
Sfaturi & Tipuri
- Pentru a așeza mai ușor gogoșile în untdelemn, folosiți o linguriță de masă (umplută doar până la jumătate). Nu umpleți lingura prea mult, deoarece dacă gogoșile sunt prea mari, vor rămâne necoapte la mijloc.
Pudrați gogoșile cu zahăr cu vanilie și serviți-le calde pentru o savoare și mai plăcută. - Această rețetă de gogoși cu iaurt și coajă de lămâie vă va încânta cu gustul său delicios și textura sa pufoasă. Ușor de preparat și rapid de savurat, aceste gogoși vor deveni cu siguranță preferatele înt
Nutriție pe porție/bucată
Serving: 1gogoașă | Calories: 60kcal
Ai incercat aceasta reteta?Spune-ne cum a fost!