Pateuri cu branza si cascaval

Pateuri cu branza si cascaval

Pateurile cu brânză și cașcaval reprezintă o gustare delicioasă și rapidă, perfectă pentru orice moment al zilei. Aceste pateuri sunt foarte satioase, iar aroma lor de brânză îmbinată cu crocantețea foitajului și semințelor de pe suprafață va cuceri cu siguranță pe oricine. Pregătirea acestora nu necesită cunoștințe avansate în bucătărie și se realizează în doar 60 de minute. Încearcă această rețetă simplă și savuroasă pentru a împărți cu familia și prietenii un deliciu pe gustul tuturor!
5 from 1 vote
Timp de pregatire: 15 minutes
Timp de gătit: 45 minutes
Timp Total: 1 hour
Bucătărie: Internațională
Categorie: branza, pateu
Porții: 6

Ingrediente

  • 1 aluat foitaj
  • 100 g brânză telemea
  • 100 g brânză danish white
  • 100 g cașcaval
  • 2 ouă
  • semințe la alegere (in, susan, mac)

Instrucțiuni:

  • Scoate aluatul din frigider și lasă-l la dezghețat timp de 15-20 de minute.
  • Între timp, dă pe răzătoare brânzeturile și cașcavalul și transferă-le într-un bol mare.
  • Adaugă un ou în bolul cu brânzeturi și amestecă bine până se combină uniform.
  • Preîncălzește cuptorul la 180°C (350°F).
  • Întinde foaia de aluat dezghețată și taie-o în șase pătrate egale.
  • Pe un colț al fiecărui pătrat de aluat, adaugă câte o lingură din compoziția de brânzeturi și cașcaval, apoi îndoaie sub formă de plic, sigilând marginile cu degetele.
  • Bate bine oul rămas într-un bol mic și unge plicurile de foitaj cu ajutorul unei pensule de bucătărie.
  • Presară semințele, la alegere (in, susan, mac), peste plicurile de foitaj.
  • Așază pateurile pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
  • Coace pateurile în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute, sau până când capătă o culoare aurie.
  • Scoate pateurile din cuptor și lasă-le să se răcească pe un grătar pentru aproximativ 10 minute înainte de servire.

Sfaturi & Tipuri

Savurează aceste delicioase pateurile cu trei brânzeturi și semințe alături de o salată proaspătă sau ca gustare rapidă în orice moment al zilei.

Nutriție pe porție/bucată

Calories: 450kcal
Ai incercat aceasta reteta?Spune-ne cum a fost!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 256 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here