
Porții: 6
Ingrediente
- 1 aluat foitaj
- 100 g brânză telemea
- 100 g brânză danish white
- 100 g cașcaval
- 2 ouă
- semințe la alegere (in, susan, mac)
Instrucțiuni:
- Scoate aluatul din frigider și lasă-l la dezghețat timp de 15-20 de minute.
- Între timp, dă pe răzătoare brânzeturile și cașcavalul și transferă-le într-un bol mare.
- Adaugă un ou în bolul cu brânzeturi și amestecă bine până se combină uniform.
- Preîncălzește cuptorul la 180°C (350°F).
- Întinde foaia de aluat dezghețată și taie-o în șase pătrate egale.
- Pe un colț al fiecărui pătrat de aluat, adaugă câte o lingură din compoziția de brânzeturi și cașcaval, apoi îndoaie sub formă de plic, sigilând marginile cu degetele.
- Bate bine oul rămas într-un bol mic și unge plicurile de foitaj cu ajutorul unei pensule de bucătărie.
- Presară semințele, la alegere (in, susan, mac), peste plicurile de foitaj.
- Așază pateurile pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
- Coace pateurile în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute, sau până când capătă o culoare aurie.
- Scoate pateurile din cuptor și lasă-le să se răcească pe un grătar pentru aproximativ 10 minute înainte de servire.
Sfaturi & Tipuri
Savurează aceste delicioase pateurile cu trei brânzeturi și semințe alături de o salată proaspătă sau ca gustare rapidă în orice moment al zilei.
Nutriție pe porție/bucată
Calories: 450kcal
Ai incercat aceasta reteta?Spune-ne cum a fost!