Pizza Calzone

Pizza Calzone este o specialitate italiană delicioasă și apreciată în întreaga lume. Acest preparat constă într-un aluat de pizza umplut cu o varietate de ingrediente, precum brânzeturi, carne și legume, care este apoi închis în formă de semilună și copt până devine auriu și crocant. Calzone-ul oferă o combinație irezistibilă de texturi și arome și reprezintă o alternativă excelentă la pizza tradițională.
5 from 2 votes
Timp de pregatire: 20 minutes
Timp de gătit: 2 hours 20 minutes
Timp Total: 2 hours 40 minutes
Rețetă: Pizza
Bucătărie: Italiană
Categorie: calzone, pizza
Porții: 4

Ingrediente

 • 1 buc aluat de pizza (congelată)
 • 250 g mozzarella (tăiată cuburi)
 • 220 g ricotta (mărunțită)
 • 200 g șuncă (tăiată în fâșii subțiri)
 • 1 vârf de oregano
 • 3 linguri de pastă de roșii
 • 2 linguri de ulei de măsline.

Instrucțiuni:

 • Începeți prin a pregăti o bază de pizza, pe care o puteți face din scratch sau puteți cumpăra o variantă pre-făcută din comerț. Așezați aluatul de pizza pe o suprafață de lucru curată și uscată.
 • Înainte de a începe să umpleți Calzone-ul, pregătiți ingredientele pentru umplutură. Amestecați într-un bol mic pastă de roșii, oregano și sare după gust. Tăiați mozzarella și șunca în felii subțiri și pregătiți o cantitate generoasă de ricotta.
 • Întindeți uniform pasta de roșii condimentată pe jumătate din suprafața aluatului de pizza, lăsând o margine liberă de aproximativ 1 cm pentru a închide ulterior Calzone-ul.
 • Acoperiți zona cu pastă de roșii cu mozzarella și adăugați ricotta, distribuind-o uniform peste mozzarella. Așezați felii de șuncă peste stratul de brânzeturi și condimentați suplimentar cu oregano și sare, după gust. Desigur, puteți înlocui sau adăuga alte ingrediente preferate, cum ar fi ciuperci, salam, ardei, măsline sau legume.
 • Îndoiți cu grijă partea liberă a aluatului peste jumătatea cu umplutură, formând o semilună. Asigurați-vă că marginile se suprapun ușor.
 • Umeziți marginile cu apă, folosindu-vă degetele sau o pensulă de bucătărie, pentru a ajuta la lipirea lor. Apoi, apăsați marginile împreună cu vârful degetelor sau cu o furculiță pentru a sigila bine Calzone-ul și pentru a preveni scurgerea umpluturii în timpul coacerii.
 • Preîncălziți cuptorul la 200°C. Între timp, tapetați o tavă de copt cu hârtie pergament. Transferați cu grijă Calzone-ul pregătit pe tavă.
 • Coaceți Calzone-ul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20 de minute, sau până când aluatul devine auriu și crocant, iar umplutura fierbinte și bine legată.
 • Scoateți Calzone-ul din cuptor și lăsați-l să se răcească timp de câteva minute. Stropiți cu ulei de măsline după gust și serviți-l cald, tăiat în felii generoase. Poftă bună!

Sfaturi & Tipuri

Iată câteva sfaturi utile și trucuri pentru a vă asigura că obțineți un Calzone delicios și perfect realizat:
 1. Aluatul: Pentru un rezultat optimal, utilizați un aluat de pizza proaspăt și de calitate. Puteți alege să îl pregătiți acasă sau să cumpărați o variantă pre-făcută din comerț. Dacă doriți să faceți aluatul de pizza de la zero, asigurați-vă că îi acordați timpul necesar să crească pentru a obține o textură pufoasă și aerată.
 2. Umplutura: Calzone-ul poate fi umplut cu o gamă largă de ingrediente. Nu ezitați să experimentați cu diferite combinații, ținând cont de gusturile dumneavoastră și ale celor dragi. Puteți adăuga legume, ciuperci, măsline, diverse tipuri de carne sau brânzeturi. Oricare ar fi alegerea, asigurați-vă că ingredientele sunt de calitate și proaspete.
 3. Grosimea aluatului: Încercați să întindeți aluatul într-un strat uniform și nu prea gros, pentru a se coace uniform și a permite umpluturii să se încălzească în mod corespunzător. Dacă aluatul este prea gros, s-ar putea să nu se coacă bine în timpul stabilit.
 4. Sigilarea marginilor: Asigurați-vă că marginile Calzone-ului sunt bine sigilate pentru a preveni scurgerea umpluturii în timpul coacerii. Umeziți marginile cu apă și apăsați-le bine împreună cu degetele sau cu o furculiță pentru a crea o sigilare etanșă.
 5. Temperatura cuptorului: Preîncălzirea cuptorului la 200°C este esențială pentru a obține un Calzone crocant și bine copt. Verificați regulat Calzone-ul în timpul coacerii pentru a evita arderea și pentru a vă asigura că este copt uniform.
 6. Uleiul de măsline: Folosiți un ulei de măsline de calitate pentru a stropi Calzone-ul după coacere. Acesta va adăuga o aromă bogată și delicioasă, care va îmbunătăți gustul final al preparatului.
 7. Lăsați să se răcească: După ce scoateți Calzone-ul din cuptor, lăsați-l să se răcească timp de câteva minute înainte de a-l tăia și servi. Acest lucru va permite umpluturii să se așeze și va face ca porțiunile să fie mai ușor de manevrat.

Nutriție pe porție/bucată

Calories: 575kcal | Carbohydrates: 51.6g | Protein: 32.03g | Fat: 29.45g
Ai incercat aceasta reteta?Spune-ne cum a fost!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating
The maximum upload file size: 256 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here