Prajitura Amandina

Prajitura Amandina

Iată o rețetă delicioasă și populară, care va cuceri pe oricine cu gustul său intens de ciocolată: Amandina! Această prăjitură este perfectă pentru orice ocazie și vă promitem că va fi îndrăgită de toată lumea. Cu un blat pufos și o cremă bogată, Amandina este o prăjitură de neuitat. Descoperiți rețeta de mai jos și pregătiți-vă să savurați această minunăție ciocolată!
5 from 1 vote
Timp de pregatire: 30 minutes
Timp de gătit: 40 minutes
Timp Total: 1 hour 10 minutes
Rețetă: Prăjituri
Bucătărie: Românească
Categorie: ciocolata, prajitura
Porții: 6

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 40 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 8 linguri faina

Crema:

  • 3 oua intregi
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 250 g margarina Rama

Sirop:

  • 400 ml apa
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri de cappuccino

Glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 120 ml frisca lichida
  • Ustensile:

Instrucțiuni:

  • Preincalziti cuptorul la 180°C.
  • Pentru blat, bateti albusurile cu apa spuma tare, apoi adaugati zaharul treptat si continuati baterea pana spuma devine ferma si formeaza varfuri. Amestecati galbenusurile cu uleiul si incorporati-le in albusuri.
  • Adaugati faina amestecata cu cacao si amestecati usor cu o lingura de lemn, de jos in sus, pana se incorporeaza toata. Puneti compozitia in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt si coaceti in cuptor pentru 35-40 de minute. Lasati blatul sa se raceasca, apoi taiati-l in doua.
  • Pentru crema, amestecati ouale intregi cu zaharul si puneti-le pe baie de abur, amestecand pana se ingroasa. Adaugati o lingura de cacao si continuati amestecul pana se omogenizeaza. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
  • Mixati margarina Rama lasata la temperatura camerei, apoi adaugati cealalta lingura de cacao si crema racita intre timp.
  • Pentru sirop, puneti apa si zaharul pe foc pana se topeste zaharul, adaugati plicurile de cappuccino si lasati sa se raceasca.
  • Insiropati jumatate din blat cu jumatate din sirop, intindeti toata crema, apoi asezati cealalta jumatate de blat si insiropati-o cu restul de sirop.
  • Pentru glazura, topiti ciocolata intr-o cratita pe abur cu frisca lichida si intindeti-o calduta peste prajitura.
  • Portionati prajitura in patrate sau triunghiuri, dupa preferinta.

Nutriție pe porție/bucată

Calories: 420kcal | Carbohydrates: 54g
Ai incercat aceasta reteta?Spune-ne cum a fost!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 256 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here