
Porții: 6
Ingrediente
Blat:
- 6 oua
- 200 g zahar
- 30 ml apa
- 40 ml ulei
- 20 g cacao
- 8 linguri faina
Crema:
- 3 oua intregi
- 150 g zahar
- 2 linguri cacao
- 250 g margarina Rama
Sirop:
- 400 ml apa
- 200 g zahar
- 2 plicuri de cappuccino
Glazura:
- 200 g ciocolata
- 120 ml frisca lichida
- Ustensile:
Instrucțiuni:
- Preincalziti cuptorul la 180°C.
- Pentru blat, bateti albusurile cu apa spuma tare, apoi adaugati zaharul treptat si continuati baterea pana spuma devine ferma si formeaza varfuri. Amestecati galbenusurile cu uleiul si incorporati-le in albusuri.
- Adaugati faina amestecata cu cacao si amestecati usor cu o lingura de lemn, de jos in sus, pana se incorporeaza toata. Puneti compozitia in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt si coaceti in cuptor pentru 35-40 de minute. Lasati blatul sa se raceasca, apoi taiati-l in doua.
- Pentru crema, amestecati ouale intregi cu zaharul si puneti-le pe baie de abur, amestecand pana se ingroasa. Adaugati o lingura de cacao si continuati amestecul pana se omogenizeaza. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
- Mixati margarina Rama lasata la temperatura camerei, apoi adaugati cealalta lingura de cacao si crema racita intre timp.
- Pentru sirop, puneti apa si zaharul pe foc pana se topeste zaharul, adaugati plicurile de cappuccino si lasati sa se raceasca.
- Insiropati jumatate din blat cu jumatate din sirop, intindeti toata crema, apoi asezati cealalta jumatate de blat si insiropati-o cu restul de sirop.
- Pentru glazura, topiti ciocolata intr-o cratita pe abur cu frisca lichida si intindeti-o calduta peste prajitura.
- Portionati prajitura in patrate sau triunghiuri, dupa preferinta.
Nutriție pe porție/bucată
Calories: 420kcal | Carbohydrates: 54g
Ai incercat aceasta reteta?Spune-ne cum a fost!