Reteta de baza pentru aluat de pizza

Iubitorilor de pizza, vă prezentăm o rețetă delicioasă și ușor de preparat pentru aluatul de pizza, care vă va permite să creați pizza perfectă chiar în propria bucătărie! Rețeta noastră folosește ingrediente simple și de bază, iar rezultatul este un aluat de pizza neted, catifelat și aerat, gata să fie transformat într-o pizza savuroasă cu orice topping-uri preferați. Urmați pașii de mai sus pentru a pregăti aluatul de pizza perfect și surprindeți-vă familia și prietenii cu o cină italiană autentică, făcută în casă. Poftă bună!
5 from 1 vote
Timp de pregatire: 20 minutes
Timp de gătit: 1 hour 40 minutes
Timp Total: 2 hours
Rețetă: Pizza
Bucătărie: Italiană
Categorie: aluat, pizza
Porții: 2

Ingrediente

  • 500 g făină (tip 00 sau tip 480)
  • 250 ml apă (călduță)
  • 1 linguriță de sare
  • o linguriță de zahăr
  • 1 pliculeț de drojdie (sau drojdie uscată)
  • 2 linguri de ulei de măsline (sau ulei alimentar).

Instrucțiuni:

  • Pentru început, cerneti faina într-un castron.
    500 g făină (tip 00 sau tip 480)
  • Încălziți ușor apa (aici puteți adăuga și o lingură de lapte) și amestecați într-un castron cu sare, o linguriță de zahăr, drojdie și uleiul până când se amestecă bine.
    250 ml apă (călduță), 1 linguriță de sare, o linguriță de zahăr, 2 linguri de ulei de măsline (sau ulei alimentar)., 1 pliculeț de drojdie (sau drojdie uscată)
  • Turnați apoi lichidul peste făină și frământați bine - mai întâi cu un mixer și apoi cu mâna - astfel aluatul va fi neted și catifelat. Dacă aluatul se lipeste, adăugați mai multă făină.
  • Acoperiți aluatul finit cu un șervețel de bucătărie și lăsați-l să se odihnească la cald timp de aproximativ 30-40 de minute - astfel se va dubla volumul.
  • Acum, rulați pe o suprafață de lucru înfăinată și garnisiți după cum doriți - aluatul are nevoie în cuptor între 15-25 de minute la 250 de grade caldură de sus și de jos, în funcție de căldură și garnitură.

Nutriție pe porție/bucată

Calories: 162kcal | Carbohydrates: 184.49g | Protein: 32.06g | Fat: 13.44g
Ai incercat aceasta reteta?Spune-ne cum a fost!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 256 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here