
Porții: 2
Ingrediente
- 500 g făină (tip 00 sau tip 480)
- 250 ml apă (călduță)
- 1 linguriță de sare
- o linguriță de zahăr
- 1 pliculeț de drojdie (sau drojdie uscată)
- 2 linguri de ulei de măsline (sau ulei alimentar).
Instrucțiuni:
- Pentru început, cerneti faina într-un castron.500 g făină (tip 00 sau tip 480)
- Încălziți ușor apa (aici puteți adăuga și o lingură de lapte) și amestecați într-un castron cu sare, o linguriță de zahăr, drojdie și uleiul până când se amestecă bine.250 ml apă (călduță), 1 linguriță de sare, o linguriță de zahăr, 2 linguri de ulei de măsline (sau ulei alimentar)., 1 pliculeț de drojdie (sau drojdie uscată)
- Turnați apoi lichidul peste făină și frământați bine - mai întâi cu un mixer și apoi cu mâna - astfel aluatul va fi neted și catifelat. Dacă aluatul se lipeste, adăugați mai multă făină.
- Acoperiți aluatul finit cu un șervețel de bucătărie și lăsați-l să se odihnească la cald timp de aproximativ 30-40 de minute - astfel se va dubla volumul.
- Acum, rulați pe o suprafață de lucru înfăinată și garnisiți după cum doriți - aluatul are nevoie în cuptor între 15-25 de minute la 250 de grade caldură de sus și de jos, în funcție de căldură și garnitură.
Nutriție pe porție/bucată
Calories: 162kcal | Carbohydrates: 184.49g | Protein: 32.06g | Fat: 13.44g
Ai incercat aceasta reteta?Spune-ne cum a fost!